23 Ekim 2015 Cuma

Vajinal mantar cinsel yolla bulaşır mı?



Vajinal mantar cinsel yolla tabii ki bulaşır. Daha doğrusu cinsel yolla karşı tarafa geçer. Yani bir erkek eğer mantar taşıyorsa bu mantar kadına da geçer. Ama orada enfeksiyon yapıp yapmaması kadının genital bölgesinin iyi korunup korunmamasına bağlı.

Kolaylaştırıcı bir faktör olmadığı sürece erkekteki mantar kadına geçse bile etki göstermeyebilir. Kolaylaştırıcı etkenler arasında kadının antibiyotik kullanması, hamile olması veya enfeksiyonlara sık rastlanan yaz dönemi sayılabilir.

Kadındaki mantar enfeksiyonu erkeğe geçerse enfeksiyon yapması yine kolay değildir. Çünkü mantar, vücuttaki doğal bakteri ortamı tarafından kolaylıkla uzaklaştırılabilen bir mikroorganizmadır.

Eşli tedavi gerekebilir

Eğer bölgesel olarak o koruyucu etkenler uzaklaşmışsa, kadında laktobasil dediğimiz ortam bozulmuşsa o zaman mantar enfeksiyonu oluşabilir. Ama yine de sürekli mantar alışverişi olmaması için ilk atakta olmasa bile 2. mantar enfeksiyonu atağında hem kadını hem de erkeği beraberce tedavi etmeyi tercih ediyoruz.



Kaynak:uzmantv 
Vajinal mantar cinsel yolla tabii ki bulaşır. Daha doğrusu cinsel yolla karşı tarafa geçer. Yani bir erkek eğer mantar taşıyorsa bu mantar kadına da geçer. Ama orada enfeksiyon yapıp yapmaması kadının genital bölgesinin iyi korunup korunmamasına bağlı. Kolaylaştırıcı bir faktör olmadığı sürece erkekteki mantar kadına geçse bile etki göstermeyebilir. Kolaylaştırıcı etkenler arasında kadının antibiyotik kullanması, hamile olması veya enfeksiyonlara sık rastlanan yaz dönemi sayılabilir. Kadındaki mantar enfeksiyonu erkeğe geçerse enfeksiyon yapması yine kolay değildir. Çünkü mantar, vücuttaki doğal bakteri ortamı tarafından kolaylıkla uzaklaştırılabilen bir mikroorganizmadır. Eşli tedavi gerekebilir Eğer bölgesel olarak o koruyucu etkenler uzaklaşmışsa, kadında laktobasil dediğimiz ortam bozulmuşsa o zaman mantar enfeksiyonu oluşabilir. Ama yine de sürekli mantar alışverişi olmaması için ilk atakta olmasa bile 2. mantar enfeksiyonu atağında hem kadını hem de erkeği beraberce tedavi etmeyi tercih ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder