4 Eylül 2015 Cuma

Islak mayo ile oturmayın!



Uzmanlar ıslak mayo ile oturmanın kadınlarda vajinal enfeksiyon ve mantar riskini arttırdığını açıkladı.

Türkiye'nin en sıcak illerinin başında gelen Aydın'da havuz ve deniz sezonunun başlaması ile birlikte tatile giden kadınların en büyük sıkıntılarından biri mantar ve enfeksiyon.
Tatilini deniz ve havuzda geçirenlerin mantar ve enfeksiyon hastalıklarına karşı duyarlı olmalarını ve bayanların kesinlikle ıslak mayo ile zaman geçirmemeliler.

Özellikle bayanlar bu konuda daha dikkatli olmalılar. Vajinal mantar yaz aylarında büyük oranda artıyor bayanlar denize veya havuza girdikten sonra hemen ıslak mayolarını değiştirmeliler ve ardından genital temizliklerini mutlaka yapmalılar.


Kadın hastalıklarıyla  ilgili olarak öncelikle vajina yapısını bilmek gerekiyor. Vajina yapısı PH 3.5 ile 4 arasında bir asit ortamdır ve bu ortam bozulduğu zaman vajina enfeksiyona yatkın hale gelir. 

Bu durumda, vajinadaki birçok faydalı mikroorganizma hemen zararlı hale geçiyor bu fizyolojik denge özellikle bazı dönemlerde bozuluyor.

Öncelikle suyun temizliği çok önemli. Tüm bunlara rağmen mantar enfeksiyonu havuz ya da denize girilmiş ve ıslak mayo ile uzun süre kalınmışsa vajinal floranın bozulmasına yol açmakta ve vajinal floranın bozulması da mantar enfeksiyonlarına davetiye çıkarmaktadır.Mantar rutubetli, nemli ortamı çok sever.O yüzden ıslak mayo hemen değiştirilmelidir.

Denizden dönüldüğünde ise hemen vajinal temizlik yapılmalı.Bu temizlikte vajinanın ph'ına uygun sıvılarla olmalı.Bu hanımlar için çok önemli bir sağlık kuralı olarak kabul edilmelidir.





http://www.milliyet.com.tr/den alınmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder