27 Ağustos 2015 Perşembe

Hamilelik döneminde görülen vajinal mantar enfeksiyonu

 Candida Albicans 

Hamilelik döneminde çocuğun rahime düştükten sonraki 4. ayından itibaren anne adayının beslenmeye bağlı olarak bağışıklık sisteminin zayıflaması ve buna bağlı olarak östrojen ve progesteron hormon seviyelerinin artması sonucu vajinal mantarın gelişmesi söz konusudur.

Vajinal mantar oluşmasında sıcaklık büyük etkendir, özellikle yaz mevsimiyle birlikte diğer mantar türleri gibi dahada artar.Bu durumda sıcak ortamlardan azami derece uzak durmalı daha havalı ve serin yerlerde zaman geçirilmelidir.
Eğer eşinizde bir mantar enfeksiyonu zaten varsa cinsel yol ile hamilelik döneminde bu enfeksiyon büyük ölçüde bulaşma riski taşır.

Hamilelikte stresten uzak durmalı ve yormamalısınız. Bu etkenler hamilelerde vücut direncinin zayıflamasına yol açar bu durum vajinal mantar enfeksiyonu oluşmasını tetikler.

Hamilelikte vajinal mantar belirtileri 

Diğer belirtiler ile eş değer olarak vajinal bölgede yanma, ağrı, kaşıntı, beyaz renkte akıntı, cinsel ilişkide ağrı gibi durumlar ve ayrıca mantarlı bölgeye idrarın temas etmesi ile yanma meydana gelir. 

Acaba bende vajinal mantar varmı? 

Eğer bundan emin olamıyorsanız mümkünse bunun için doktora danışın doktora danışmadan ve muayene olmadan vajinal mantar enfeksiyonunu var olup olmadığına karar vermeyin ve bir başkasının önerdiği ilacı almayın.

Hamilelikte Vajinal Mantara Karşı Önlemler 

Öncelikle vajina bölgesi daima kuru tutulmalı daha çok pamuklu iç çamaşırları giyinmeli özelikle yaz aylarında sıkı kıyafetler giymemeli daha çok rahat ve bol kıyafetler tercih edilmeli hamilelik dönemi süresince iç çamaşırları sıkça değiştirilmeli.

Hamilelik dönemi yazın sıcaklığına denk geliyor ve bunalmamak için havuz veya denize giriyorsanız  yüzme sonrası mutlaka ıslak kıyafetleri değiştirmelisiniz ve ıslak elbiseler ile uzun süre kalmamalısınız.

Bir başkasının kıyafetleri ve özellikle iç çamaşırları giyilmemeli özellikle giyeceğiniz iç çamaşırları mümkünse sıcak suda yıkanmalıdır.

Doğal Tedavi Yöntemi ve Doğal Çözüm Nedir?

Özellikle hamilelikte görülen vajinal mantar için birçok kadın bu enfeksiyonu önlemek için çözüm için daha çok doğal ve bitkisel çözümleri tercih etmekte fakat bazı doğal çözümler konusunda hamile kadınların daha dikkatli olmaları gerekli özellikle bir uzmanın önerdiği bitkileri ve önerileri dikkate almalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder