24 Ağustos 2015 Pazartesi

Vajinal kaşıntının sebepleri ve iyi gelen çözümler

Vajinanın normal pH değeri 4.7'nin altındadır. Vajinada bulunan faydalı bakteriler genellikle mantarı uzak tutar.Ancak genellikle antibiyotik kullanımında yok edilen bu yararlı bakteriler sonucu mantar oluşumu meydana gelir.Ayrıca nemli, sıcak ortamlarda da bu enfeksiyonlar görülebilir. Sonucunda vajinada peynirimsi akıntı görülebilir ve kaşıntı söz konusu olabilir.

Mantar Enfeksiyonuna Çözüm

Hamileyseniz doktora görünmenizde fayda var.Daha öncede bu sorunu benzer sebeple yaşadıysanız eczaneden şikayetinize uygun anti_fungal kremler alabilirsiniz.Mantar şekerden beslendiğinden bu dönemde şekerli yiyeceklerden uzak durmanızda fayda var.

Vulvit

Vulvada yaşanan kızarıklık ve kaşıntıdır.En büyük sebebi bölgenin sert keselenmesi, duş jelleri ve vajinal deodorantlardır.

Vulvit e Çözüm

Genital organları yıkamak için sadece ılık su kullanın.İlla ki sabun kullanacaksanız pH dengesini bozmayan sabunları tercih edin.

Cilt Sorunları

Egzama gibi cilt sorunları genital bölgelerde kaşıntıya neden olabilir.

Cilt Sorunlarına Çözüm

Dermatologlar bu konuda yönlendirmeyi yapacaktır.Bölgeye parfümsüz nemlendiriciler uygulayabilirsiniz.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar

Vajinada görülen kaşıntının sebebi cinsel yolla bulaşan bir hastalık olabilir.Ancak bu  hastalıklar kaşıntıdan çok ağrıya ve acıya sebep olur.Birkaç günden fazla sürerse cinsel temastan kaçının ve doktora gidin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder