18 Ağustos 2015 Salı

İsterseniz İbrahim Saraçoğlu nun  vajinal mantar  tavsiyelerine de bir bakalım


Mantar hastalığı oluşumuna neden olan bakteriler aktif hastalığa sahip olan mantar türlerinden oluşmaktadır. 

Genel olarak insanların toplu yaşadıkları alanlardan bulaşma riski yüksektir. 
Özellikle vajinal mantar enfeksiyonu hamam, havuzlar, umumi tuvaletle gibi alanlardan geçebilmektedir.

Vajinal mantar tedavisi sırasında bayanların kullandığı iç çamaşırlarının ortak kullanılmamasına, pamuklu olmasına, kaynatılmasına ve ütülenmesine dikkat edilmesi önerilmektedir.
Kısaca sağlıksız yaşama koşulları, temiz olmayan yüzeyler ve çamaşırların kullanılması, mantar oluşumunu tetikleyen sebepler arasında gösterilmektedir.


Canlı makro organizmalarda olduğu gibi insan metabolizması da kendisine faydalı mikro organizmaları vücudunda bulundurmakta, bu bakteriler vücutta yer alan savunma mekanizması tarafından kontrollü olarak belirli sayıda tutulmaktadır.
İnsanların hasta oldukları dönemlerde ilaç ve Antibiyotik kullanımı, hamilelik dönemi, adet kanamaları, yoğun çalışma temposu, günlük hayatın yaratmış olduğu sinir ve stres, yaşam koşulları ve bunlara bağlı birçok neden vücut savunmasını zayıf bırakmakta, bağışıklık sistemini ele geçirmektedir.
Dengeli sayıda tutulmaya çalışılan bakteri sayısı, dış etkenlerden dolayı bağışıklık sisteminin yok olmasıyla birlikte kontrolsüz bir şekilde çoğalmaya başlamaktadır. 
Bu şekilde vücutta mantar hastalığı olarak kendisini göstermektedir.
Genetik ve kronik vajinal mantar tedavisi ile ilgili nemli ve sıcak ortamlardan uzak kalınması en başta dikkat edilmesi gereken bir durumdur. 
Bakterilerin en çok sevdiği ortamlar arasında gelmektedir. Tabii ki sadece sıcak ortamın olması bakteri oluşması için yeterli bir unsur değildir.
 Nem, sıcaklığın bir göstergesidir.
Sıcaklık olmadan nem oluşmaz, nemin oluşması için ise su ve su buharına ihtiyaç duyulmaktadır. 
Bu 2 temel neden bakterilerin oluşmasına zemin hazırlayan ana maddelerdir. 
Mantar hastalığı, tedavi ve süreci, mantarın hangi bölgede olduğu ile ilgili alakalı bir durumdur. 
El ve ayaklarda meydana gelen mantar rahatsızlığı ile vajinal veya penis bölgesinde meydana gelen mantar rahatsızlığı elbette aynı şekilde tedavi edilmemektedir.
El ve ayaklarda oluşan mantar türünü krem tedavisi ile geçirmek, en azından aza indirmek mümkünken, penis, vajina bölgesi üzerinde ya da bacak aralarında meydana gelen mantar rahatsızlığında bilinçsiz bir şekilde krem, ilaç veya Antibiyotik kullanmak hastalığı daha da artırabilmekte hatta kronikleşmesine sebep olabilmektedir.
Mantar hastalığı cinsel organda meydana geldiği zaman uzman bir hekim görüşü alınarak tedavinin doğal yöntemler ile yapılması önerilmektedir.
Özellikle bu tarz mantar enfeksiyonu durumunda aynı sefa bitkisi ve civanperçemi bitkisi tedavi için hastalara önerilmektedir.
Kullanılan bitkilerin o yılın mahsulü olması etkili olması açısından önemlidir. 
→  1 kahve fincanı klorsuz suyu kaynatıldıktan sonra 4-5 kaşık civanperçemi ya da aynı safa bitkisi içine atılmalıdır. 4-5 dakika, kısık ateşte kaynatıldıktan sonra, lapa haline getirilen bitki ılınınca mantar olan bölgenin üzerine, özellikle gece yatarken sürülmeli ve sabaha kadar tutulmalıdır.         
Bu uygulama birkaç gün yapıldıktan sonra mantar olan bölgede rahatlama hissedilecektir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder