20 Ağustos 2015 Perşembe

Peki vajinal mantarı nasıl önlerim?

 Banyo Yapmak
 Düzenli olarak, devamlı bir şekilde yıkanmanın pozitif etkisini zaman içinde gördüm. Yıkanmanın en önemli kısmı ise banyodan sonra havlu ile çok iyi kurulanmanız. 
Mantar nemli ortamları sever, bu yüzden banyodan sonra iyi kurulanmalısınız.

Temiz Hava
Vajinanızın biraz temiz hava almasını sağlamalısınız. Elbette ki çıplak gezmenizi tavsiye etmiyorum. Ama hava geçiren iç çamaşır giymeniz ve geceleri iç çamaşır olmaksızın yatma imkanınız varsa böyle yapmanızı öneririm. Temiz hava, enfeksiyonları engellemedeki en önemli unsurdur. 
Aslında dar elbiseler ve dar iç çamaşırlar giymemeniz vajinal mantarı önlemeniz konusunda size çok yardımcı olacaktır.

Diyetinizi Değiştirin
Bilimsel deneylerin de gösterdiği gibi, her gün bir tabak yoğurt yemeniz vajinal mantar hastalığını ve mantar enfeksiyonunun ilerlemesini önlemede çok etkilidir. Üstelik yoğurt, tadı hoş olan bir yiyecektir. 
Şu da bilinmelidir ki yoğurt, vajinal mantar hastalığını önlemede etkilidir, yalnız hastalıktan kurtulmak istiyorsanız yoğurtun bir faydasını ne yazık ki göremezsiniz.

Kokulardan Uzak Durun
Kokulu tuvalet kağıtlarından ve kokulu çamaşır deterjanların dan uzak durmalısınız, nasıl ki bebekler için hijyenik açıdan kokulu deterjanlardan uzak durulursa, sizde bu hijyenik görüşü uygulamalısınız. 

Daha Az Şeker
Şekerden uzak durulmalıdır, fazla şekerin mantara yol açtığı konusunda bir çok deneyim mevcuttur. Bu tabi ki her insanda farklıdır ve bunun sizin vücudunuzdaki vajinal mantarı önlemede etkili olup olmadığını görebilmeniz için denemeniz gerekmektedir.
Eğer sürekli vajinal mantar hastalığına yakalanmaktaysanız bu 5 tavsiye size yardımcı olacaktır.
Aklınızda bulunması gereken devamlı hijyendir, temizlik mantar enfeksiyonunun yenmedeki en etkili unsurdur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder